fredag, februari 10, 2006

OS-invigning

Idag skulle Myran inte handla någonting - nästan - på stan, bara en guldfärgad penna (till tackkorten) och en guldfärgad stämpeldyna (till ett annat *hemligt* kort), ja och så hämta ut några kort på henne själv (som ska användas till de där tackkorten också - bara stämplarna dyker upp!). Hur som helst, så skulle Myran bara gå in en sväng på H&M, eftersom hon sökte en ny bh. Nya bh:ar har en obehaglig tendens att aldrig någonsin dyka upp när man verkligen behöver dem - hur svårt kan det egentligen vara att hitta en vit vardags-bh? (Medeltid för Myran är åtminstone tre månader). Nåja, den här gången hittade faktiskt Myran en bh, som var alldeles lagom och billig (och det var ju tur, eftersom Myran inte fick någon lön förra månaden och därmed lever på sina besparingar). Det enda problemet var den stickade åskblå tröjan med storpolo och den svarta koftan med en knapp fram och de tre paren hot pants (men det var faktiskt bara för att de inte fanns en-stycks-förpackade) som råkade följa med Myran till kassen och hem till hennes lägenhet. (Fast medelsök-tiden för en svart, stickad kofta är faktiskt ännu längre för Myran än vad vit vardags-bh-hittandet är). Fint var det i alla fall, och Myran är alldeles nöjd (den stickade åskblå tröjan kommer göra sig så bra på Myrans jobb där det är ganska kallt). Dessutom har Myran redan en idé till nya örhängen som ska matcha den åskblå tröjan. Lite annat inhandlades också, faktiskt allt det Myran hade åkt ned på stan för att handla (och det händer inte så ofta, eftersom Myran är ganska virrig).

När Myran satt på bussen på vägen hem ringde Myrmamman och pratade, och det var ett oväntat bra tillfälle för Myrmamman att ringa (som annars alltid lyckas pricka in Myrans mattider, innan Myran hunnit äta och därmed är som allra mest sur och otrevlig). Dessutom blev ju den halvtimmes-långa åktiden till ICA Mariehem mycket trevligare (fast Myran misstänker att medpassagerarna inte uppskattade Myrmammans samtal lika mycket som Myran gjorde). Väl på Mariehem hämtade Myran ut sitt stora pysselbrev, fullt med finfina papper och sedan handlade hon middag innan hon gick hem.

Nu är det kväll och Myran ser med ena ögat på OS-invigningen, medan hon skriver dagens inlägg och funderar på om hennes vän K kommer att dyka upp något eller om han har alltför roligt med sina jobbarkompisar för att komma hit. Roligare saker kunde ju Myran fundera på, så hon börjar tänka på guacamole i stället (och eftersom hon har tre avokadon i kylen så är det nog troligt att hon alldeles strax går dit och tillverkar lite, för hon har ju faktiskt en halv påse nachos också)...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar