söndag, oktober 13, 2013

Matsedel vecka 40-43

för en himla massa veckor. Det var länge sedan jag bloggade matsedlar nu, jag har gjort dem som vanligt men orken har inte funnits där. Nu börjar jag så sakta få lite inspiration till vardagen igen, så här kommer tre veckors mat till att börja med:

Söndag: Svampsoppa, varma mackor.
Måndag: Stuvade makaroner, stekt falukorv, morot.
Tisdag: Japansk lax, edamambönor, ris.
Onsdag: Indisk kyckling, ris, mangosalsa.
Torsdag: Tjockpannkaka, äppelmos, rivna morötter.
Fredag: Tacopaj, sallad.
Lördag: Spaghetti bolognese på högrev, sallad (ur Markus Aujulays Pastakokbok).
Söndag: Ugnsstekt äppel- och rosmarinkyckling, ugnsstekta rotfrukter.
Måndag: Pölsa, potatis, rödbetor (alltså, vilken grönsak passar till pölsa egentligen?).
Tisdag: Lax med lime & chili, ris, sallad.
Onsdag: Tunnpaltbröd, vit sås, bacon.
Torsdag: Paprikasoppa med kokosmjölk, skinktoast (här blev det något helt annat, oklart vad!).
Fredag: Kycklingtacos med mangosalsa.
Lördag: Dumplings, edamamebönor (här blev det också något annat, men jag minns inte vad?).
Söndag: Penne med lammfärs, fetaost, oliver och kapris.
Måndag: Fetaostfylld paprika, couscous, bacon, sallad.
Tisdag: Sweet chilifisk med squash, ris, sallad.
Onsdag: Pasta med chorizo och grillad paprika (ur Markus Aujulays Pastakokbok).
Torsdag:
Parmesangratinerad aubergine, quinoa, tomatsalsa (aka tacosås ;), sallad (det blev pannkaka i stället).
Fredag:
Tacopaj med tomat och creme fraiche, nachos, sallad (det blev inte tacopaj förra gången, och inte den här gången heller, för vi hittade ingen tacoköttfärs i vår frys?!).
Lördag: Revbensspjäll med couscous (ur Markus Aujulays kokbok Måndag-Torsdag).
Söndag:
Parmesangratinerad aubergine, couscous, tomatsalsa (aka tacosås ;).
Måndag: Korvgryta med rotfrukter och persilja.
Tisdag:
Kallrökt lax med chili, spenat och lime; pasta.
Onsdag:
Köttbullar, potatismos, sås, riven morot.
Torsdag:
Äta ute
Fredag:
Plockmat, bröd, frukt
Lördag:
Risotto med svamp och jordärtskocka, ugnsstekt örtkyckling.

Vi försökte ju att göra matsedel för två veckor åt gången, men det var svårt! Oftast hade vi missat någon ingrediens till hälften av dagarna, eller så tog något som behövdes slut... Så nu kör vi på en veckas planering i stället.

2 kommentarer:

  1. Trodde någon sekund att du börjat med 3v-matsedel!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hade varit ambitiöst! Eller som de som gör en 4-veckors - och handlar till alla veckorna (ja, inte mjölk och sånt antar jag).

      Radera