Nu gör vi ett (nytt) försök med två-veckors matsedlar. Vi behöver förstås handla färskvaror mellan veckohandlingarna, men det vore skönt att slippa storhandla varje vecka. Slår det väl ut kanske månadsscheman är det optimala? Då blir det lättare att "använda upp" mer ovanliga ingredienser också.
(Måndag: korv och stuvade makaroner. Vi vet inte om vi är hemma än då).
Tisdag: Japansk lax med ris, edamamebönor och soja.
Onsdag: Spaghetti carbonara, gröna ärter.
Torsdag: Kryddig fisk med curry och glasnudlar.
Fredag: Tacos.
Lördag: Rökt fläskfilé, rotfruktsgrantäng, vitlökssmör, sallad.
Söndag: Hemmagjord pizza med köttfärs, pizzasallad.
Måndag: Bakad pasta med spenat och skinka.
Tisdag: Lax med kokos, ris, mangosalsa, sallad.
Onsdag: Falukorv med färsk majs i citronbuljong, matvete, bröd.
Torsdag: Lasagne, sallad.
Fredag: Kräftsallad med honungs- och dillvinägrett.
Lördag: Chili con carne på högrev, nachos, sallad, yoghurt
Många nya recept den här omgången. I slutet av varje årstid längtar jag efter förnyelse, oftast ser man det tydligast på matsedeln. Efter att ha varit bortrest är det skönt med ny, spännande mat - och några gamla favoriter ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar