Pust och stön. Nu är julkorten pysslade och postade. Diverse paket hämtade och postade och det allra bästa - arbetsrummet städat efter julkortsproduktionen. Det är något konstigt med julkort, det blir fler och fler att skicka till varje år. Underligt det där...
Maten är planerad över julhelgen. Det blir som i fjol, "julbord" på julafton och därefter god(are) mat. Myrföräldrarna kommer upp den 23:e och stannar till på annandagen. Det blir bra. Jag jobbar bara tre dagar denna vecka, så jag räknar med att hinna jula klart då. Det är inte så mycket kvar, ska göra en ny fudge (den förra blev aldrig stel, men fungerar toppen som sås till glass!) och baka vörtbröd. Vi brukar förresten äta julbord mitt på dagen på julafton och sedan lite risgrynsgröt på kvällen - hur gör ni?
Söndag: Stuvade makaroner, korv, morot
Måndag: Något ur frysen (hmm, veckans mest spännande ;)
Tisdag: Pasta, tonfisksås med kapris, sallad
Onsdag: Parmesangratinerad kyckling i ugn, ris, sallad. (Visst låter det fantastiskt gott?)
Torsdag: Korvstroganoff, ris, morot
Fredag: Tacopaj, sallad
Lördag: Hemmagjord pizza, vitkålssallad
Söndag: Bakad potatis, rostbiff, sallad, vitlökssmör
Julafton: Julbord, risgrynsgröt.
Juldagen: Långkokta revbensspjäll, coleslaw (hittat ett nytt recept som verkar juligt och spännande), ugnsrostade rotfrukter.
Annandagen: Lutfisk, potatis, vit sås, gröna ärter
Torsdag: Lammfärspasta ur frysen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar