fredag, mars 30, 2012

...som man brukar säga.

Jag är ganska förtjust i att hitta på nya ordspråk efter behov. Det tog ett tag innan maken insåg att en del av dem var påhittade. Hur som helst, i Snösvänget, i en shååvv för länge sedan så myntade vår barytonsaxofonist uttrycket "en gång är ingen gång men två gånger är en gong-gong" (just där och då handlade det om en påhittade gångtävling som innehåll gångstilar som övergång, gengång, falun gång (med falukorv förstås), med flera). Jag tyckte i vart fall att det var ett väldigt bra uttryck och har använt det sedan dess. Ofta på jobbet med betydelsen att händer det en gång till så ska jag/sjukvården/patienten göra något (mer). Här i veckan säger plötsligt min överläkare till en patient, "ja, men en gång är ingen gång men två gånger är en gong-gong, som man brukar säga". Patienten ser en aning (milt sagt) överraskad ut, varför jag säger. "Eh, ja, det är nog mest jag som säger det".

onsdag, mars 28, 2012

Födelsedagskort

till maken:
Jag gillar Primas canvas-med-mönster, som bara är att färga. Smidigt!

(26)

måndag, mars 26, 2012

Tipsar!

Handtaget (därman lägger kaffet) till vår kaffemaskin börjar ge upp. Efter fem år känns det ändå helt okej, men liiite besvärligt att få tag på ett nytt då modellen inte längre säljs. Ny kaffemaskin är dyrt när man inte vill ha dessa kapslar! Jag tittade i vart fall in på OBHNordicas hemsida och såg att de hade några reparationsfirmor/firmor som sålde reservdelar bland sina länkar och där fanns också JF Service. Ett handtag för 90 kr+frakt. Helt okej, jag tog två ;) De sålde reservdelar till många andra märken också.

Case File No 11

Festmat:
Photobucket
Foto från bordet med mat som min mamma bjöd på när min pappa fyllde 80 i början av februari. Myrmamman har alltid varit en matmamma!


(25)

söndag, mars 25, 2012

Matsedel v. 12

Söndag: Helstekt kyckling, apelsinsås, ris, grekisk sallad.
Måndag: Ugnsstekt falukorv med pepparrot och tomat, makaroner.
Tisdag: Sweet chili-fisk, ris, sallad
Onsdag: Matvetesallad med spenat, rödlök och halloumi
Torsdag: Paj med fetaost, spenat och tomat.
Fredag: Bakad potatis, kött, vitlökssmör
Lördag: Kalvstek, pressad potatis, citron- och persiljesås, haricot verts.

lördag, mars 24, 2012

Case file No 12

About our winter-vacation, the weather wasn't xactly good - rain, storm and a bit to warm for skiing...




Photobucket


(27)

torsdag, mars 22, 2012

Förvirrad...

hela dagen har jag tänkt "Det här måste jag berätta för maken, det är så roligt!" Jag bestämmer mig för att gå förbi akuten där han jobbar eftermiddagspass och berätta. Byter om, traskar dit och har inte den blekaste aning vad jag tänkt berätta. Det bör ju inte ha varit att jag tänkte handla yoghurt på vägen hem jag tyckte var roligt (men var det enda jag kunde komma på)... Det har för övrigt fortfarande inte dykt upp.

måndag, mars 19, 2012

Matsedel vecka 12

Söndag: Våfflor, sylt, grädde
Måndag: Rödbetsbiffar, matvete, spenat, chevresås
Tisdag: Lax med kokos och lime, ris, mango chutney-sås, sockerärter
Onsdag: Stuvade makaroner, korv, morot
Torsdag: Kokt potatis, skinksås, kokt blomkål
Fredag: Jour
Lördag: Salsiccia, vitt vin och tomat, pasta

Idag passade jag på att riva lite extra rödbetor, som jag sedan blandade ned i bröddegen. (Egentligen skulle det vara morötter). Det såg lite roligt ut med en starkt rosa deg ;)

lördag, mars 10, 2012

Trött

Hela veckan har jag varit gräsligt trött, sådär sova-varje-eftermiddag-efter-jobbet-och-ändå-lägga-sig-i-god-tid-trött. Jag tänkte därför igår kväll - i morgon får jag sova så länge jag vill. Imorse vaknade jag pigg 07.30...

Case File No 10

Här är mitt bidrag:
Slängde verkligen ihop den i sista minuten före deadling, nåja, jag har alltid arbetat bäst under press. Jag hade inget S och tyckte att det gick bra med en två:a eftersom det handlade om vår andra bröllopsdag ;)

And a short translation: a picture from our second weddingday, and that's why I thought that the lack of an s could be covered with a number two instead...


(28)

torsdag, mars 08, 2012

Ett tag

hade vi bara ett par iPhonehörlurar med ljudkontroll på. Det var för att ett par fallit bakom pianot (dem hittade vi igen när pianostämmaren var här). Häromdagen sa jag åt maken "meh, har du tagit mina hörlurar?", eftersom jag visste att det låg ett par i sladdburken i hallen, och de låg kvar. "Nej?" sa han lite överraskat "det här är mina". Jag kollade i jackfickan och konstaterade att mina hörlurar var kvar där (jo, jag tyckte också det var lite konstigt att han tagit dem därifrån...). Ergo: nu har vi tre par hörlurar. Varifrån kommer det tredje paret?

onsdag, mars 07, 2012

Vårvinter

En till LO till en CSI-utmaning:
Här med foton från Kont, det är första gången vi är där på vintern och det känns oerhört svenskt (och oerhört positivt!) att bara kunna ta bilen till ett naturområde som det plogas till, där det finns parkeringar, toaletter, grillplatser och ved så att man bara kan åka dit och mysa. Så det gjorde vi förra söndagen i det fantastiska vädret.Vårvintern är verkligen en ljuvlig tid.


(29)

måndag, mars 05, 2012

Ny vår- och höstjacka!

Utan att jag ens behövde leta - min skinnjacka börjar nämligen ge upp. Den blev mörkblå (ja, jag fortsätter handla i nya favoritfärgen), en vattrad blå jacka till bra pris. Fungerar nog relativt tidigt på våren med en tjockare tröja under. Jag har dessutom beställt ett klargrönt garn för att sticka en Ishbel att matcha jackan med. Det blir nog finfint! Jaha, vill ni se en bild på den också?
På bilden är jackan hopdragen nedtill, när den inte är det är den snarast A-linjeformad. Snyggt tycker jag!By the way, en upcoming favoritfärg är uppenbart klargrönt. Piggt och friskt!

söndag, mars 04, 2012

Matsedel vecka 10

Nej, vi återgick till veckohandling på söndagar - det är svårt att hinna med kvällsaktiviteterna om det inte finns mat att laga till middag (och det är lätt hänt om man inte handlat).

Tisdag: Lax med grön curry, kokosmjölk, sockerärt (nej, vi åt aldrig förra veckans fisk)
Onsdag: Papardelle con proscuitto cotto
Torsdag: Mango chutneykyckling, nudlar
Fredag: Sushi
Lördag: Revbensspjäll kokta i apelsin, öl och honung, ugnsrostade rotfrukter
Söndag: Äter vi ute

lördag, mars 03, 2012

Jag tänkte verkligen fotografera

gästerna på dagens kafferep. Men det gjorde jag inte. Fikat är däremot fotograferat. Komplett med små skyltar som sa "jag är inte vegetarisk". Fast det betydde bara att gräddbullarna och prinsesstårtan innehöll gelantin - inte nedmalda prinsessor, köttfärs eller något annat animaliskt. Som tur var. Sju sorters kakor. Och prinsesstårta. Jag tror inte någon behövde lördagsgodis efter det. Fast vad vet jag.

fredag, mars 02, 2012

Guest Designer for

Color, Stories, Inspiration in March. I'm so happy and so flattered! This is the firs LO I created as a guest team member:

Photobucket
It's for case file no 9. 


(30)

torsdag, mars 01, 2012

En fantastisk blogg

med serier. Jag tror alla känner igen sig i någon av "rutorna". Så här känner jag mig ofta (ja, som den som inte städar, om det nu inte var alldeles uppenbart):
Isabelle Söder heter den begåvade tecknerskan!