onsdag, september 30, 2009

Smart idé?

M är på utplacering. Flera veckor. Vi prenumererar på filmer från lovefilm.se (som trots sitt namn inte bara har "kärleksfilm" ;) och jag får då en smart tanke "aha, jag ändrar vår önskelista så att de filmer jag vill se kommer högre så kan jag titta på dem själv". Idag har en film kommit i posten, jag sliter glatt upp den och tänker "Aha, Amelie från Montmartre" och noterar "Stephen King, Creepshow". Eh ja, visserligen älskar jag rysare men inte riktigt vad jag tänkt ändå! *skrattar*

tisdag, september 29, 2009

Välorganiserade vänner

är mycket behändigt att ha (t.ex. när man ska skriva det CV man försummat de tre senaste åren). Tack snälla H för att jag får låna lite av din noggrannhet och för all kunskap du så glatt delar med mig och alla andra! (Jag är en förträfflig människa på andra sätt, men välorganiserad, det är jag inte ;). Nu återstår bara att kolla upp när jag gjort vad, även om H och jag har gjort det mesta samtidigt, på samma anställningsplats, under samma arbetsgivare, med samma förmåner.. ja ni hajar :D

Jag vill ha den här

vanliga tändsticksaskar är ju så fula!

bild från svenskttenn.se
Tyvärr passar utseendet mig bättre än priset ;)

måndag, september 28, 2009

Alla nya upplevelser är spännande

skriver Anna på Networking-bloggen, vilket ju är helt sant. Det är bara svårt att komma ihåg, speciellt när man hela tiden ställs inför nya saker, då kan det faktiskt bli lite väl spännande.

söndag, september 27, 2009

Veckans mat

Söndag: Pastasås med räkor och rostad vitlök
Måndag: Stuvade makaroner, korv, gröna ärter
Tisdag: Festlig fisk med krämig spenat
Onsdag: Tunnpaltbröd, vitsås, bacon
Torsdag: Grönsakssoppa (hos oss har alltid ica förpackningar med soppgrönsaker - perfekt!)
Fredag: Pizza, den köpta sorten.
Lördag: Spaghetti, köttfärssås, rivna morötter

M är borta på utplacering i tre veckor, han åker i kväll. Han kommer visserligen hem till helgen men då är det rephelg med Studentorkestern Snösvänget, så då får inte jag se honom :(. Sedan är han på utplacering i ytterligare två veckor, även om han kommer hem i helgen där i mitten har vi antagligen besök då (vilket ska bli väldigt skoj!) och sedan när han väl är hemma så ska jag på pysselhelg till Ö-vik... Hur som helst, sååå roligt är det inte att laga mat åt sig själv, fast jag brukar pigga upp det hela med något nytt recept och/eller laga något som M inte är så förtjust i. Vad äter du för mat om du är ensam hemma?

fredag, september 25, 2009

Vi har inte svultit den här veckan

(heller) - jag lovar. Däremot har jag helt glömt att blogga veckomatsedeln, så den kommer här:

Söndag: Chicken nuggets, ris, currysås
Måndag: Nudelsoppa med kyckling
Tisdag: Ris, arlafisk, sallad
Onsdag: Pasta med tomatsås och fetaost
Torsdag: jag åt sill surströmming med jobbet, M åt potatissallad och grillade revbenspjäll. Jag är inte speciellt förtjust i sill och inte i surströmming heller (men surströmming är ju egentligen lite roligare ;), men eftersom jag inte orkade rensa fick det bli sill :D
Fredag: Gumbo med chorizo och färskamusslor
Lördag: Chipotlemarinerad fläskfilé, bakpotatis, majs
Vintips: Brookfield Petit Verdot 2007 (16390) Australien (enligt Allt Om Mat.se).

Nudelsoppan var lite tråkig men ändå trevlig, nästa gång blir det lite mer kryddor - ingefära, lime och vitlök tror jag skulle bli gott!

Gumbon som vi åt idag var fantastiskt god, vi tog musslor på burk i stället för färska men jag tror att räkor hade varit ännu godare så nästa gång blir det det i stället. En god, mörk, öl rekommenderas till. Jag tycker det är en perfekt höstgryta (och det är ett gott omdöme eftersom jag är näst intill allergisk mot (kött)grytor).

tisdag, september 22, 2009

Finns det verkligen inte bättre sätt

än att trycka ned en med ett (om än inte ordagrant) "men lilla vän så går det inte att göra sedan när man är stor"? Måhända behöver jag bli tydligare i min kommunikation (med stor sannolikhet), men det där kan väl inte vara det bästa sättet att förmedla det.

Än en gång funderar jag på att helt enkelt acceptera att diskussioner, att våga ta ordet och uttrycka åsikter och att våga ta plats inte är till för mig som (ung) kvinna - det skulle vara mycket skönare och på ett sätt också enklare att bara, tja, tystna helt enkelt.

måndag, september 21, 2009

Jag undrar verkligen

varför det ligger en tändsticksask på toalettpappershållaren på jobbet.

onsdag, september 16, 2009

Funderingar om svininfluensan?

Jag har en känsla av att det finns många som undrar över svininfluensan och om fördelar och nackdelar med en vaccination. Hos Sveriges Radio finns ett instressant och lättförståeligt program, här hittar ni det. På samma sida finns också ett program med frågor från lyssnarna (och svar av proffsen ;). Det första programmet är c:a 20 minuter långt, och som sagt, väl värt att lyssna på.

Jag var ganska trött i morse

Jag bad M om ekonomidelen i DN, får den och börjar läsa (tidningsläsandet till frukost är mycket viktigt, däremot minns jag inte alltid vad jag läst). Efter en stunds läsande funderar jag på vad i hela friden Zlatan har med ekonomi att göra (ja, han tjänar förstås en del pengar, men i övrigt?). Tänker precis fråga M, när jag ser att det inte är ekonomidelen, utan, naturligtvis, sporten jag läser...

(DN har alltså Sporten och Ekonomidelen i samma tidningsdel men från varsitt håll så att man vänder tidningen för att läsa det andra).

Så frustrerad

Om man inte har förmågan att ens leda en hund i koppel, varför söker man då en tjänst som innebär en tydlig ledarroll/-position? Gah! (däremot förstår jag varför man får den, det blir inte mycket diskussioner då...)

(Det är klart att man måste få testa, och att man kan utvecklas, men är man 50+ bör man väl ha haft en ledande ställning i något sammanhang någon gång tidigare - har man inte det kanske man ska fundera på varför... innan man söker ett jobb som innebär att leda).

tisdag, september 15, 2009

KAOS-award

För länge sedan fick jag ett kaos-award av rara Linaliten, ett fantastiskt fint kort med fina ord inuti:

(fotot har Lina tagit och jag, ehrm, stulit).
När jag fick den bestämde jag mig för att mina kort skulle bli en utmaning för mig, och gå i en stil jag inte brukar ha. Två av korten kan ni se här (det tredje glömde jag visst fota innan jag skickade det). Ett kort till Evelina,
Photobucket
det här till Millan
Photobucket
och det sista (ofotade) kortet till Lillasara.

Här kan man läsa mer om KAOS-awarden och dess skapare.

måndag, september 14, 2009

Nytt utseende

på bloggen. Det får duga tills vidare!

Tack för alla gratulationer till mitt nya jobb!

Så mycket leksaker - så lite tid

- och alla dök de upp samtidigt (eller, tja, två fick jag hämta på posten, ett paket hämtade M på Teg). Nu har vi ny bärbar dator, en mac (äntligen!). Dessutom fick jag två pysselpaket, fler copic ciao från England och lite smått och gott från Brunkullan.

söndag, september 13, 2009

Veckans mat

Ny vecka, ny mat (eller, ja, snarare en del gamla favoriter ;)

Söndag: Älgskav med kantareller, ris, sallad
Måndag: Orientaliska räkor.
Tisdag: Curryfiskbullar, ris, banan, cashewnötter, sallad.
Onsdag: Potatismos, fyllda frukostkorvar (jag fyller med tärnat äpple, senap och bostongurka), blomkål
Torsdag: Potatisbullar (av gårdagens potatismos), lingsonsylt, morot
Fredag: eh, ja, vi glömde planera in något här...
Lördag: pysselträff för mig, M får välja mat själv ;)

Älgskaven, som vi redan ätit, blev för övrigt väldigt god. Förutom kantareller och älgskav så innehöll den gul lök, grädde, enbär och svartvinbärsgele.

onsdag, september 09, 2009

Veckans mat

- stavas "lättlagat". Jag var förkyld förra veckan, och den här veckan är M drabbad. Så när jag planerade middagarna i söndags så var temat "fort och lätt" ;) Nåja, det innebär ju inte att saker vi inte tycker om hamnar på matlistan.

Söndag: Stinas kyckling, ris, tomatsallad
Måndag: Pasta med broccoli och bacon
Tisdag: Mandelpotatis, fiskbullar i hummersås, gröna ärtor.
Onsdag: Linsröra, yoghurt med vitlök, minbaguette
Torsdag: Stuvade makaroner, korv, morot
Fredag: Tigerräkor, spaghetti (jag är löjligt sugen på tigerräkor/jätteräkor... märkligt!)
Lördag: oplanerat

Hmm, det är ju ett rätt roligt datum idag

- varför är det så mycket mindre prat om 090909 än det var om 080808? Nåja, nu har jag uppmärksammat det. En annan sak jag tänker göra er uppmärksam på är att jag tänker dricka läsk till middagen. Det brukar jag inte göra mitt i veckan, men idag känner jag att jag vill fira lite (M är på orkesterrep så han får inget, och nej jag dricker inte läsk för att jag är gravid eller så, så slipper ni fundera på det. Jag gillar läsk) - jag har nämligen fått jobb efter AT:n! Tjoho, precis där jag vill vara. Andra sätt att fira detta på som jag också gör är att tvätta. Så man håller sig på jorden och inte blir alltför upprymd.