onsdag, januari 31, 2007

Jag vs distresserna 1-1

Idag efter arbetsdagen (som för övrigt spenderades hemma), så bestämde jag mig för att det var dags att måla några av de nya hÄngel-motiven. Sagt och gjort, jag slog mig ned vid skrivbordet beväpnad med en (h)ängels tålamod (ja, också distresserna då förstås). Jag och mina distresser brukar nämligen inte komma så bra överens. De brukar nämligen bli lite lätt knottriga på kläderna, mina motiv - så även denna gång. Efter att ha misslyckats med flera uppstämplade motiv, så bestämde jag mig för att lyda alla de visa kvinnors råd som jag har läst (vaddå, bör man lyda dem direkt?), och byta papper. Visserligen hade jag bara akvarellpapper hemma (förutom de albumpapper jag använde) - men det fick duga. Och se, det blev faktiskt bättre. Ännu bättre blev det när jag bytte till en stor pensel (ja, ni ser ju själva hur stor den är ;). Så nu måste jag bara hitta igen någon gammal tråd på pyssel-forumet för att se vad som rekommenderas så att denna papperstyp kan införskaffas. Dock är jag fortfarande inte helt fötjust i mina distresser, jag föredrar mina akvarellpennor (så beware distresser! Sköter ni er inte så säljer jag er och köper lyx-akvarellpennor i stället!). Så här såg det i alla fall ut när jag var någorlunda klar:
Photobucket - Video and Image Hosting


Hur som helst målade jag upp en snitsig färgkarta, för att slippa fundera på vilken färg som är vilken, på mitt lock.
Photobucket - Video and Image Hosting

Jag har mina färger på ett lock, sedan sätter jag burken ovanpå - mycket behändigt (tycker jag själv i alla fall =).
Photobucket - Video and Image Hosting

...och så här ser det ut när jag är i farten och pysslar (numera sitter jag vid skrivbordet i vardagsrummet i stället för i köket):
Photobucket - Video and Image Hosting

tisdag, januari 30, 2007

Tjejsnack v. 5, Film

Senaste film du såg?
I soffan: Ice Age 2. På bio: Happy feet.

Bästa film du sett?

Sagan om Ringen-trilogin slår faktiskt allt. *drömmer om att vara en alv*

Sämsta film du sett?

Det går rätt mycket dåliga filmer på TV...

Nämn en film du kan se 100 gånger om.
Armageddon, eller The rock. De filmerna har jag sett rätt många gånger redan (fast jag har tröttnat lite på Armageddon faktiskt).

Komedi, romantik, drama, skräck, action eller thriller. Vilken typ av film föredrar du?
Skräck! Tyvärr har inte sambon riktigt samma smak... Fast egentligen är jag ingen direkt filmmmänniska (men jag blir bättre och bättre, övning ger färdighet! =)

Tjejsnack v. 4, 2006/2007

Bästa minnet från 2006?
Att jag "hittade" min nye sambo.

Gjorde du något du aldrig gjort förut under 2006?
Jag hade mitt första underläkarvikariat (och mitt andra också i och för sig ;), och konstaterade att jag har världens roligaste jobb!

Vad vill du göra som du aldrig gjort förut under 2007?
Svår fråga. Jag víll vidga mina vyer på alla sätt, men det är väl förhoppningsvis något jag brukar göra någon gång mellan varven?

Vad förväntar du dig av år 2007?
Att det blir ett bra år där jag har tid för det jag vill hinna med. *peppar, peppar, ta i trä*

Vad har du för sommarplaner?
En sväng till Tyskland med min Studentorkester, Snösvänget.
Sedan blir det nog en del jobb (som underläkare, men även på mitt vanliga jobb som doktorand). Förhoppningsvis blir det lite mer ledigt i slutet av sommaren, och den ledigheten får gärna innehålla ytterligare någon resa (men inget är planerat, alltså, vem planerar så här långt fram i tiden?).

Datajournalsutbildning

Jag avskyr verkligen att ha datautbildning i grupp! Är det helt omöjligt att dela in folk i två grupper - en för de med och en för dem utan datorvana? Skulle det verkligen såra folk? Idag har jag suttit hela dagen för att lära mig den ny, upphottade, versionen av den datajournal som används på NUS. Det hade inte behövt ta mer än en förmiddag, om det inte vore för alla dem som måste fråga om allt (utom möjligenom var "on-knappen" på datorn sitter). *suckar* Jag förstår mycket väl att alla inte kan/är intresserade av datorer, och att man har olika förkunskaper - men just därför skulle det vara sååååå smidigt att dela in oss i en grupp för dem som har lite mer förkunskaper och en annan grupp för resten. (Eller skulle kanske alla anse att de var duktiga på datorer? Ja, kanske det ;) Så gör doktorandkursansvarige (vilket för övrigt skulle ge verkligt många poäng i Betapet, om det var godkänt där) när det gäller littreratursökning - en grupp för dem med vana av databassökning och en annan. Dessutom har jag en hel kursdag till, på torsdag. Nåja, mina kurskollegor är verkligt trevliga i alla fall - och det är ju bra!

För övrigt så har jag blivit erbjuden ett nytt vikariat som underläkare, men jag är inte helt säker på att jag ska ta det. Det börjar i april (barnledighet) och sträcker sig åtminstone fram till sommaren - men, tja, det är ju behändigt att vara lite mer ledig också. Fast å andra sidan är det ju rätt roligt att jobba som underläkare också... Dagens i-landsproblem?

lördag, januari 27, 2007

Grattiskort och nya örhängen

Japp, precis som rubriken säger har jag pysslat ihop ett grattiskort och ett par nya örhängen. Grattiskortet ska Myrpappan få, för han fyller 75 till veckan. Han är en riktigt fiskefantast, så motivet passar perfekt (min mamma och jag brukar följa med, för det mesta fiskar vi ett tag för att sedan ägna oss åt något annat - mamma stickar eller virkar och jag läser en bok =):
Photobucket - Video and Image Hosting


Sedan såg jag ett par så snygga örhängen igår på stan, så då gick jag hem och gjorde egna:

Photobucket - Video and Image Hosting

(fast kortet lämnar en del övrigt att önska. Nåja, örhängen är krångliga att fota).

Tack för alla rara kommentarer om mina andra alster! De värmer gott!

fredag, januari 26, 2007

Vikingastickning

Här är nu halsbandet som jag har gjort med vikingastickning, jag hade god hjälp av "Smycken från vikingatid och nutid som du själv kan tillverka" av Irene From-Petersen. (Där för övrigt även mönstret till kungalänken finns *pekar nedåt*). Jag gillar det verkligen, och det kommer passa så bra när jag måste imponera på folk och se lite vuxen ut (ett typiskt exempel på att skenet kan bedra).

Halsbandet är gjort i 0.5 mm:s silvertråd och det gick åt ungefär 20 meter. Även låset är i äkta silver ("Ska're va så ska're" =):

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Närbild på själva stickningen som man gör runt en "ikeanyckel" (insättsnyckel/insektsnyckel/insexnyckel - kärt barn har som bekant många namn):
Photobucket - Video and Image Hosting



Sedan har jag också gjort ett smyckeset och sålt, och så här ser det ut (om du inte vill visa det på internet så hojta till så tar jag bort det!).

Halsband:
Photobucket - Video and Image Hosting

Armband:
Photobucket - Video and Image Hosting

och örhängen:
Photobucket - Video and Image Hosting

Jag blev nöjd och jag hoppas att köparen också blev det =).

torsdag, januari 25, 2007

Jag pysslar - jag lovar!

...men har inte hunnit fota (dessutom försöker jag ha datorfria kvällar, det går sådär *grimaserar*)! Nu är dock min mac back in business så nu ska det bli ändring (eh, ja, om nu inte hela Umeå är ute efter min kompetens i kväll... *harklar sig ljudligt och generat*).

Jag har bl.a. stickat en halsduk och sedan också gjort ett halsband i vikingastickning av silvertråd. To be continued... *filmmusikavslutning* (eller "i näste episode av Brödrerne Dahl")

(hmm)

Dagens fundering: kan man fixa frisyren med handdesinfektion (nöden har verkligen ingen lag!)?

Dagens aha-upplevelse: nu förstår jag äntligen vad de där metallfärgade, runda sakerna som sitter i taket i kulvertarna är (neeeej, inte discokulor), det är ju för att man ska skunna titta runt hörn och slippa krocka med folk.

Dagens "jag känner mig så populär": jag blev tillfrågad om jag kunde gå jour ikväll, då den ordinarie jouren var sjuk. Det tackade jag glatt ja till! (Jag ignorerar den inre rösten som säger " det är bara för att du finns till hands" *oooohlalala*). Pengar är ju alltid bra.

måndag, januari 15, 2007

Tjejsnack v. 3, Vinter

Vad är det bästa med vintern?
Snön, kylan och det speciella ljuset.

Vad är det sämsta med vintern?
Om det blir blaskigt och halt. Dessutom är den väl lång.

Bästa vintersemestern - solsemester eller skidsemester?

Har aldrig varit på någotdera men jag gillar ju skidåkning, så skeidsemester.

Sysslar du med någon vintersport?

Förut åkte jag längdskidor, men nu är det sällan. Skulle gärna lära mig åka slalom/snowboard bättre/överhuvudtaget.

Vad är ditt favorit vinterplagg?
Mössan, har flera olika som jag gillar!

Tjejsnack v.2, kroppen

Vad tycker du om din kropp?
Den gillar jag skarpt!

Om du skulle förändra en sak på din kropp, vad skulle det vara och hur
skulle du förändra det?

Jag vill gärna gå upp litegrann i vikt.

Vad är du mest nöjd med på din kropp?

Håret, ögonen och rumpan.

Vad är du mest missnöjd med på din kropp?

Inget speciellt faktiskt (och även om så vore kunde jag ju inte säga det, då skulle ju alla titta på det, och lägga märke till detta).

Vems kropp i kändisvärlden skulle du vilja ha får en dag, och varför?

Jag gillar ju min egen - varför byta ut till något sämre? ;)

Tjejsnack v.1, jul och nyår

Vad fick du i julklapp?
Ett par böcker (Eragon samt Stephen Kings Signal), en snygg tröja (som jag valt själv ;), biopresentkort, presentkort på akademibokhandeln

Bästa/sämsta julklappen du fick?
Bästa var böckerna, jag är en stor bokslukare! Sämsta var den brosch i form av en initial med en katt på, i falskt guld, samt de två katthanddukarna jag fick av en gammal kompis (hon ger alltid bort sängkläder, handdukar eller liknande som dessutom mest ser ut som något hon rensat ur sitt eget linneskåp *suckar*)

Bästa/sämsta julklappen du gav bort?

Jag var nöjd med alla mina, och mottagarna var också nöjda påstod de. ;) Annars blev jag väldigt nöjd med armbandet sambon fick.

Hur firade du nyår?

Med sambon och hans familj samt deras vänner.

Har du något nyårslöfte?

Nej, men lite idéer jag ska försöka infria/tänka lite extra på under året.

*muttrar lite*

En inte fullt så bra dag hittills idag. Var gräsligt trött när klockan ringde i morse (jag förstår verkligen inte, jag är så trött precis hela tiden. Om jag hade möjlighet skulle jag sova fjorton timmar per dygn utan problem. Nåja, etersom jag är en stark förkämpe för placeboeffekten ska jag nog traska förbi apoteket och införskaffa mig något vitaminpreparat senare idag). Dessutom är det väldigt kallt i lägenheten när det är -10 ute, så det var faktiskt inte alls speciellt uppmuntrande att till sist sätta ner fötterna på det kalla golvet. Därefter intogs en mycket smaskig frukost innan det var dags att traska iväg (jodå, jag klädde på mig och lite sådant också innan avmarsch).

Väl på jobbet hade jag fått ett mail till från vår datoransvarige, han hävdade bestämt att det var vår internetuppkoppling hemma som gör att min mac laddar sidor så långsamt. När han testat här hade det inte varit några problem. Detta hävdade han även senare när han var tillbaks med min dator (men då hade han minsann glömt mitt fodral *suck*). För all del så kan han säkert ha rätt, det är mer bemötandet jag stör mig på "jaja, lilla vän, du kan ju ändå inget om datorer". Huvudsaken är ju i och för sig att nätverkskortet fungerar, andra eventuella problem kan jag faktiskt åtgärda själv!

Sedan hade min bihandledare skickat ett mail och vänligen talat om för mig att han hade skickat en omarbetad manuskriptversion till mig i oktober, och att den minsann inte var med i den version jag skickat honom. Nej, den hade jag missat (för den dök ju upp i samband med att jag började mitt underläkarvikariat). Men kan han inte då utgå från den nya version jag skickat? Det är ju - faktiskt - jag som ska skriva, med mina handledares stöd, inte min handledare som ska diktera... Jaja.


...och det värsta med de här bekymren är ju att de alla är mitt eget fel ;), så nu ska jag sluta gnälla.

lördag, januari 13, 2007

Nyproducerat

Jag hade sedan innan jul beställning på ett brunt halsband till min arbetskompis M, ett likadant som jag själv har:
Photobucket - Video and Image Hosting

Sedan gjorde jag ett svart-kristall-silverfärgat halsband åt mig själv:
Photobucket - Video and Image Hosting

Idag har jag annars varit en mycket snabb sväng till stan, eftersom vår mus plötsligt bestämde sig för att dö. *vila i frid* (ja, datormus alltså).

fredag, januari 12, 2007

Dagens i-landsproblem:

1. man blir väldigt trött om man spelar Backpacker till ett, för att sedan börja jobba vid åtta dagen därpå.

2. ...jag fick träningsvärk i ljumskarna av gårdagens simtur (det är faktiskt ett i-landsproblem, var går man annars och simmar inomhus i klorerat sötvatten?).

3. ...sjukhusköket som levererar personalmat har blivit nyttiga, således var vitlöksdressingen gjord på fil i stället för på gräddfil.

onsdag, januari 10, 2007

Glömde...

God fortsättning allihop!

Tillbaka igen...

...dels i stan, men framförallt på det gamla vanliga jobbet. Således sitter jag åter igen och antingen läser artiklar eller försöker skriva egna. (Okej, då en hel del tid ägnas också åt (bio)statistik, vilket har mycket litet att göra med film).

Igår när jag var på stan (för att klippa mig) så upptäckte jag att Hemtex hade rea! Eftersom vi hade tänkt köpa lite nya handdukar (nej mamma, bli inte ledsen, men ljusrosa, mintgröna och kycklinggula handdukar är faktiskt inte så roligt, eller ja, roliga är de, men kanske inte så snygga).
Så här ser nyinköpen ut (samt ett par handdukar i vitt med grenmönster i ljust grönt). Förutom att handla hem halva Hemtex sortiment så var jag faktiskt och klippte mig, det blev riktigt bra (jag hade med mig en bild (på en kändis med snygg frisyr), och tja, inte blev det så likt, men snyggt ändå). Anna-Märtas Hårdesign klipper jag mig hos.

Nej, nu är det tillbaka till tangentbordet (eh)!